Marmaris Emlak Haber



Gonenc Emlak Şirketi gayrimenkul piyasasına sektörel makaleler sunmaya devam ediyor. İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz makaleyi sunuyoruz. 



Marmariste Ev Almak ve Satmak  için Önemli Kurallar

Gayrimenkul sektöründe “işinin en iyisi olmak” için çalışanlar, emlak dünyasının sırrını biliyor. Marmaris bölgesinde ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşterilerle uzun ömürlü iletişim kurmak bu işin sırrı. İşte gayrimenkul danışmanları için müşterilerle profesyonel bir iletişim bağı kurmanın yolları.

Önemli Detayla Gayrimenkul Danışmanlığında Başarıyla Yürüyün

Diyalog Kurunuz;Müşterinizin eviyle kurduğu duygusal bağ ve emlak piyasasındaki rekabet onlarda strese neden olacaktır. Başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmak için hızlı bir şekilde hareket etmeli ve müşterilerinizle streslerini azaltacak şekilde iletişim kurmalısınız.

Proaktif Olunuz;Doğru stratejilerle mevcut müşterilerinize de ulaşın. Mevcut müşterileriyle sürekli iletişim halinde olan gayrimenkul danışmanları yeni mevcut müşterileri de gözlemlemelisiniz. Proaktif olmak için, emlakdanışmanlarının sosyal medyayı etkin kullanmasının sadece beş kolay adımı var.

Dinlemeyi Biliniz;Gayrimenkul danışmanlarına dair bilinen gerçeklerden biri de konuşmayı sevmeleridir. Peki güzel konuştuğunuz kadar müşterilerinizi de iyi dinliyor musunuz? Müşterilerinizin isteklerini ve ihtiyaçlarını anlayabilmek için onları dinleyin. Müşterilerinize doğru soruları sorarak, onların beklenti ve isteklerini öğrenin.

Müşterinizi Motive Edin;Ev satma ya da alma dönemlerinde stresli olan müşterileri sakinleştirmek de gayrimenkul danışmanlarına düşüyor. Müşterinize bilgiler vererek onları rahatlatabilir ve onları motive edebilirsiniz. Unutmayın, müşterinizi mutlu etmeden bir iletişim kuramazsınız!

Uyum Sağlayınız;Müşterinizin beklentisini ve onların nasıl bir ilişki kurmak istediğini çözmeye çalışın. Bazı müşterileriniz e-posta, bazıları SMS, bazılarıysa uzun telefon görüşmelerini tercih eder. Gerekirse de müşterinize kendisiyle nasıl iletişim kurulmasını istediğini sorun.

Kendinize ve Müşterilerinize Bilgiler Sorunuz;Unutmayın ki, doğru soru ve cevap doğru evi sattırır. İyi bir gayrimenkul danışmanı müşterilerine ve kendine şu soruları sormalı:
Müşterim gayrimenkulü yatırım amaçlı mı alıyor?
Bu evde yaşayacak ve sonrasında evi satacak mı?
Müşterim konutunu hemen satmak ya da almak mı istiyor, yoksa zamanı varmıdır?


Referanslarınızı Kullanınız;Başarılı olmanızın en iyi yöntemi geçmişteki referansları kullanmanızdır. Bunun için eski müşterilerinizle iletişime geçin, onların özel günlerini kutlayın ve gerektiğinde onlardan referanslarını isteyin. Böylece yeni ve mevcut müşterileriniz için güvenilir bir gayrimenkul danışmanı olabilirsiniz.

İrtibat : Kemal Gonenc 0532 3120116

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları