Marmaris Arsalar

Gonenc Emlak Şirketi Marmariste satılık arsalar hakkında bilgiler vererek  satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri gayrimenkul sektörüne açıkladı.

Marmariste Arsada Kazanmanın 6 Yöntemi

Uzun vadede arsa yatırımı her daim kazançlıdır. Önemli olan bu yatırımı kısa vadede nasıl kazanca dönüştüreceğiniz. Önemli olan arsa piyasasını sıkı takip ve bu konuda bilgiye sahip kişilerle irtibat içinde olmaktır. 

Mugla bölgesinde gelişen arsa piyasası bizleri bu konuda tetiklemekte olup,Gonenc emlak olarak size en iyi şekilde hizmet vermek için arsa piyasasındaki kazanç yöntemlerini araştırdık. Gerek coğrafi yapısı gerekse turizm alanında her gün gelişmekte olan Marmaris kentinde arsa sahibi olmak ileriye dönük yatırım yapma amacında iseniz bizi sayfamızdan takip ederek bilgilenmenizi öneriyoruz.

Gayrimenkul yatırımı alternatif bir yatırımdır ve kazandırır. Son yıllarda konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıları alternatif yatırım olarak arsa alımına yönlendirmektedir. Fakat arsa alımı konut alımı gibi değildir. Konut alırken belediye ve tapu ve kadastro müdürlüğünden yapılan araştırma, konut gezilerek olabilecek pürüzler ve imarla ilgili problemler varsa araştırılır.

Arsa alımında daha çok dikkat edilmelidir. Arsa alırken göz önünde bulundurmanız gereken 6 önemli yöntem vardır. İşte Marmaris ve bölgesinde alacağınız arsa için dikkat gerektiren yöntemler;

* İmara açık arsaları tercih edin. Daha pahalı olacaktır fakat imarsız arsanın riski imar uygulaması yapılırken arazinin kamulaştırılması, arsanın % 35’inin yol ve kamu hizmet binaları için bedelsiz alınmasıdır.

*Hangi bölgeye yatırım yapacağınıza dikkat edin. Gelişmiş bölgelerden arazi almak orta ve uzun vadede kazançlıdır.

*Arsanın imar durumunu satın almadan araştırın. Hangi amaçla kullanılabilir, Emlak ve inşaat alanındaki yoğunluk durumunu değerlendirin. Bulunduğu bölgeye göre inşaat izni çok olan arsaları tercih edin. 

*Arsanın prim potansiyeli önemlidir. Ne kadar sürede ne kadar getiri sağlayacağını değerlendirin. Uzun vadede yatırım için gelişmiş bölgeleri seçin. 

* Arsa yatırımı yapacağınız bölgede ulaşım ve yol yatırımlarını, ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini mutlaka öğrenin. Bir bölgenin gelişimi yol projeleri ile doğru orantılıdır asla unutmayın. 

Emlak vergisinde en yüksek oran ve yük arsalar üzerindedir. Şu anda ülkemizdeki vergi mevzuatına göre konut ve arazilerin çok üzerinde. Yıllık binde 6 vergi yükü bulunmaktadır. Vergiler rayiç değerler üzerinden ödenmesinden dolayı arsanın prim yaptığı oranda her yıl bu vergi ödeniyor.



Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları