Marmariste satilik ev almak


Marmaris Satılık Ev

Muğla Marmaris satılık ev talebinin her geçen gün artığını 1994 yılından beri piyasada hizmet veren Gönenç Emlak Şirketi açıkladı. Bunun sebebi olarak da konut kiralarının yükselmesi ve bankaların kredilerde sağlamış olduğu avantajlar gösterilmektedir. Fakat 2. El konut alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
Marmaris satılık ev almak konusunda, 2.El konut Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1-Almak İstediğiniz Konut Krediye Uygun mu?

Evinizi birikmiş nakit paranızla yahut senetle taksitler halinde almış olsanız bile almış olduğunuz evin krediye elverişli olup olmaması durumu son derece önemlidir. Evinizi satmak istediğiniz takdirde eviniz üzerine konut kredisi çekerek sizden satın almak isteyecekleri zaman almış olduğunuzun konut kredisine elverişli olup olmaması son derece önemlidir. Konut kredisine uygun olmayan, kanuni olarak konutlarda bulunması zorunlu olan unsurları taşımayan konutları satmak istediğiniz zaman değer kaybı yaşanacak ve müşteri potansiyeli düşecektir. Bu sebeple konut alırken konut ekspertiz raporu olumlu olan ve kredi ile evi satın almayacak olsanız dahi krediye elverişli evleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

2-Almak İstediğiniz Ev Yatırım Amaçlı mı?

Günümüzde pek çok insan konut alarak kiraya vermeyi yatırım aracı olarak görmese de bakıldığında oldukça karlı bir yatırım aradır. Mevzuatlarda kiracı lehine bulunmakta olan düzenlemeler ev sahiplerini oldukça zor durumlara sokabilmektedir. Bu sebeple konut alarak yatırım yapmak çok fazla insanın tercih etmediği bir durumdur. Ev alırken dikkat edilmesi gereken en temel husus kiracı oturmayan bir ev tercih etmektir. Kiracısı bulunan bir konuttu tahliye etmek oldukça zor bir süreçtir. Özellikle konuttu almadan önce tapuda kiracı lehine hakların tanınıp tanınmamış olduğunu kontrol etmelisiniz. Aksi halde kiracıyı evinizden çıkarmanız mümkün olmayabilir. Yatırımın amaçlı bir ev almayı düşünüyorsanız kiracısı bulunan bir ev anında kira geliri almanızı sağlayacağı için oldukça avantajlı bir tercih olabilecektir.

3-Alacağınız Evin İnşaat Kalitesini Öğrenin

Evin kullanımı ve satışının da almış olduğunuz evin inşaat kalitesi son derece önemlidir. Evin iç cephesinin kalitesini incelediğiniz kadar, çatı, mantolama, yalıtım gibi sistemlerini de almadan önce kontrol etmek son derece önemlidir. Gayrimenkul değerleme uzmanları ile anlaşmanız durumunda satın almak istediğiniz ev ile ilgili ekspertiz raporu alabilir, inşaat kalitesini öğrenebilir, fiyat değerlendirmesi yaptırabilirsiniz.

İrtibat: 0532 312 01 16



Yorumlar

Adsız dedi ki…
Basit görünen uyarılar gerçekte önemli deneyimlerle edinmiş bilgi birikimleri olabilir mi? En azından göz atmakta yarar var.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Ortak Kullanım Alanları

İstimlak Bedeli Hesabı