Mugla Marmaris Arsa Yatirim Kurallari




ARSA YATIRIMLARINDA ALTIN KURALLAR

Muğla Marmaris Gonenc Emlak Şirketi Satılık arsa almak konusunda altın kuralların olduğunu  dikkat edilmesi gerektiğini gayrimenkul sektörü ile paylaşıyor. Arsa yatırımları konut yatırımlarından farklı olarak daha detaylı araştırılması gereken bir yatırımdır. Bu yatırımlardan uzun vadeli kazanç sağlamak için nasıl bir yol izlemelisiniz bu yazımızda aktarmaya çalışacağız…

Konut yatırımlarının son yıllarda büyük kazançlar sağlaması, yatırımcıların iştahını kabartarak arsa yatırımlarına yöneltti. Arsa yatırımları konut yatırımından daha zorlu bir süreçtir. Bir konut yatırımında yatırım yapılacak bina gezilerek eksik görülen kısımlar fark edilebilir ve belediyelerden yapılan gerekli bilgilendirmeler ile konut hakkında gerekli raporlar elde edilebilir.

Oysa arsa yatırımları daha zorlu bir süreci kapsamaktadır. Arsa yatırımları için çok kapsamlı araştırmalar yapılmalı bölgenin tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar araştırılmalıdır.Lafı fazla uzatmadan arsa yatırımlarında altın kurallar nelerdir belirtelim…

1-Arsa yatırımında en önemli kural doğru yer ve zamanda yatırım yapmaktır
Arsaya yapılacak yatırımlarda zaman faktörü ile doğru orantılı olarak fiyat faktörü yer almaktadır. Yani arsaya yapacağınız yatırımlarda geç kalınması durumlarında arsaya yapacağınız yatırım miktarı doğal olarak artacaktır. Erken harekete geçilmesi durumunda ise tersi bir durum olacaktır.

2-Hızla büyüyen bölgelerden arsa alın
Hızla büyüyen bölgeleri tercih etmeniz yatırım yapacağınız arsanın çok kısa bir süre içerisinde değer kazanmasını sağlayacaktır.

3-Göç alan bölgelerden arsa alınız
Göç alan bölgelerden arsa almak demek, arsa fiyatlarının o bölgede hızlı bir şekilde değer kazanması demektir. Çünkü göç alan bölgelerde ister istemez yeniden yapılaşma görülecektir. Böylece bölgeden yapılacak yeni yapılaşmaların başlaması komşu arsalara olan talebi artıracaktır

4-Büyük inşaat şirketlerinin yatırım yaptığı bölgeleri tercih edin
Büyük inşaat şirketlerinin yatırım yapacağı yerlere yatırımlar çok kısa süre içerisinde prim yapar. Şirketlerin ileride yapacağı yatırımların nerelerde yapılacağını öğrenmek için emlak haberlerini düzenli olarak takip etmeli ve firmaların internet sitelerini ziyaret etmelisiniz.

5-Gelir seviyesi yüksek olan bölgelerden arsa alınız
Gelir seviyesi yüksek olan insanların bulunduğu bölgelere yatırım yapmak demek yatırımınızın hiçbir zaman değer kaybetmeyeceği ve hızlı bir şekilde prim yapabileceği anlamına gelmektedir.

6-Bölgede ulaşım ve yol projelerini detaylı öğrenmek yararlıdır
Bölgede ileride yapılacak olan ulaşım ve yol projelerinin olup olmadığını öğrenin bu projelerin gerçekleşme yatırım yapacağınız arsanın değerini bir hayli yükseltecektir.

7-Ana Cadde üzerindeki arsaları tercih ediniz
Bilindiği gibi ana cadde üzerindeki yatırımlar ara caddeler üzerindeki yatırımlardan daha değerlidir. Bu kritere dikkat etmelisiniz

8-Arsanın çevresinde yollar var olup olmadığını kontrol gereklidir
Arsanın çevresinde önemli yol güzergâhları olması arsanın değerinin kısa sürede prim yapmasını sağlayacaktır.

9-Alacağınız arsanın etrafında ileride yaya geçidi yapılıp yapılmayacağını öğrenin
Yaya geçidi olan yerler ister istemez ticari bir değere sahip olacaktır. Arsanızın ticari bir değere sahip olması demek ciddi prim yapma olanağına sahip olması demektir.


Bol kazançlar dileğiyle…

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu