Mortgage için gerekli belgeler



Muğla Marmaris emlak konut piyasasında benimsenen Mortgage için gerekli belgeler hakkında bilgileri Gönenç Emlakçılık Şirketi açıkladı. Bankaların her zaman en çok talep aldıkları işlemlerden biri olan konut kredisi yani bir diğer adı ile Mortgage hizmetleri özellikle kendi evlerine sahip olmak isteyen kişiler için çok önemli seçenektir. Bu hizmetleri kullanmak isteyen kişiler bankaların kendilerinden isteyecekleri tüm belgeleri zamanında, eksiksiz bir şekilde temin etmelidirler. 

Yapılan mortgage başvurularında bankaların talep ettikleri başlıca belgeler şunlardır;

      Kimlik belgesi
-        İkametgâh belgesi
-        Maaş bordrosu veya serbest meslek sahipleri için vergi levhası
-        Alınacak olan konutun kat mülkiyeti veya tapusu
-        Alınacak olan konutun kat irtifakı tapusu, yapı kullanım izin belgesi
-        Alınacak olan konutun kat irtifakı,  inşaat ruhsatının fotokopileri

Mortgage Hakkında İpuçları

Bu belgeleri temin eden kişiler aynı zamanda konut kredilerinde istenmekte olan %20 – 25 oranında ki peşinatı da önceden yatırmak zorundadırlar. Bankalar konut fiyatlarının düşmesi veya müşterinin ödeme zorluğu yaşaması gibi durumlar için peşinatı mutlaka almaktadırlar. Ayrıca birçok banka krediler için müşterilerinden kefil de isteyebilmektedirler.
Mortgage başvurusu yapan kişilerin başvuru formunu doldururken ad, soyad, kimlik no, vergi no, adres, telefon, kiracı ve ya ev sahibi olma durumu, meslek, ünvanı, öğrenim durumu, askerlik durumu veya medeni durumu gibi bilgileri doğru şekilde doldurmaları istenmektedir. Aynı zamanda mali bilgiler kısmında da otomobil marka, yılı, taşınmaz mülk listesi, gelir, gider, diğer bankalarda ala hesap bilgileri hakkında da doğru bilgilerin verilmesi gerekmektedir.

Ev Sahibi Olabilmek

Tüm bunların yanında başvuruyu yapacak olan kişiler için bazı özel sigortalar yapılmakta, bu bedellerde verilen kredi miktarından düşülmektedir. Bireysel yaşam sigortası, konut sigortası, deprem sigortası adı altında yapılmakta olan sigortalar her zaman için tarz kredi işlemlerinde yer almaktadırlar. İstenen belgeleri temin eden kişiler daha sonra almak istedikleri kredi miktarı, ödeme süresi gibi bilgileri verdikten sonra mortgage kredi başvurularının tamamlamakta, bankanın vereceği olumlu yanıtı beklemeye başlamaktadırlar.



Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları